Verdere afschaffing van de coronamaatregelen per 1 juni

1 juni 2022

Ook in het Reinier de Graaf ziekenhuis gaan we verder met het afschaffen van de coronamaatregelen. Zo goed als alle coronamaatregelen worden per vandaag (woensdag 1 juni) losgelaten. In dit bericht lees je om welke maatregelen het gaat.

Mondneusmasker en 1,5 meter
Het is niet langer verplicht om in het ziekenhuis een mondneusmasker te dragen en 1,5 meter afstand te houden. Uiteraard mag dat wel. Er zullen nog steeds mondneusmaskers verkrijgbaar zijn bij de ingang van het ziekenhuis. Het advies is om wel een (chirurgisch) mondneusmasker te dragen bij (verkoudheids)klachten, ook al ben je negatief getest voor COVID-19.

Bezoekers
Het bezoekersbeleid wordt weer zoals voor de coronacrisis. Dat betekent dat bezoekers niet langer een mondneusmasker hoeven te dragen als zij op patiëntenbezoek komen in ons ziekenhuis. Het was al langer toegestaan dat patiënten een onbeperkt aantal bezoekers per dag mogen ontvangen en dat blijft ook zo.

Afspraken
Patiënten hoeven niet langer alleen of met maximaal één begeleider naar hun afspraak te komen. Zij mogen nu met meerdere personen tegelijk naar een afspraak komen als zij daar behoefte aan hebben.